I. Alapelvek, fogalmak, meghatározások

I.1. A szabályzat célja

https://numismatica.hu honlap működtetése, az azon kínált szolgáltatások nyújtása, illetve Nudelman Numizmatika Kft. bármely egyéb tevékenysége kapcsán felmerülő személyes adatok kezelésével kapcsolatos kérdésekről jelen „Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat” (a továbbiakban: Szabályzat) nyújt tájékoztatást, különösen az adatkezelések céljáról, jogalapjáról, az adatkezelések időtartamáról. Jelen Szabályzat kiterjed az érintettek adatkezeléssel összefüggő jogaira, jogorvoslati lehetőségeire is.

I. Mátyás (1458-1490) garas, Boroszló, H-733 - ritka címlet és verde hely!
Mátyás cseh uralkodóként való regnálása mindössze 21 évig tartott. Az ebben az időszakban készült pénzérmék ritkák, ugyancsak ritkának számít a darab címlete. A garasokat csupán Károly Róbert idejében vezették be, a denár ez időben még mindig fő fizetőeszköznek számított.


Milyen adatokat gyűjtünk Önről? Hogyan gyűjtjük az adatokat? 
Mik azok a sütik? 
Hogyan használjuk fel az Ön személyes adatait?
Kivel osztjuk meg azokat? Milyen ráhatása van adataira?

Hajnali harangzúgás, hídzár, ingyenes ökörsütés a Vérmezőn - 21 oldalas ceremóniakönyvben rögzítették Ferenc József magyar királlyá koronázásának szertartását

1907-ben, a koronázás 40. évfordulóján a jubileum alkalmából emlékpénzek készültek. 

1907-ben, a magyar koronázás 40. évfordulóján, a jubileum alkalmából emlékpénzek készültek Körmöcbányán aranyból és ezüstből, 100 és 5 Korona névértékben.>>

Az emlékpénzen látható koronázási ceremóniáról részletes leírást adott Jókai Mór>>

Örömünkre szolgál, hogy 2018-ban megterthatjuk 16. teremaukciónkat.

A teremaukciót június 9-én, szombaton, a hotel Ritz-Carltonban tartjuk, 9 órai kezdettel

A PDF katalógus itt letölthető >>

On-line licitálás és ajánlattétel itt lehetséges >>

Az aukció anyaga a Sixbiden itt elérhető >>

Orseolo Péter nem tartozik a magyar történelem szépemlékű uralkodói közé. 

István trónjának törvényes örökösét vadkan ölte meg, ezt követően rendelkezett az uralkodó úgy, hogy lánya és a velencei dodge frigyéből született Péterre hagyományozza a trónt.

István azért is ragaszkodhatott Orseolo Péter személyéhez, mert a lehetséges örökösök közül őt tartotta a legalkalmasabbnak életműve folytatására, a keresztény magyar állam alapjainak megszilárdítására.

A történelem azonban nem igazolta a király döntését.

Péter (1038-1041 és 1044-1046) Ezüstpénz (Ag)  Huszár-6, Unger-2, CNH-8, fast vorzüglich

 III. Alexandrosz, ismerteb nevén Nagy Sándor (356. - 323.) az ókor egyik emblematikus figurája, Makedónia királya, általános vélekedés szerint a történelem egyik legkiválóbb hadvezére volt

Magyarország 1941-es visszafoglalási törekvéseivel párhuzamosan a Horthy-kormány kitüntetéseket alapított: Felvidéki Emlékérem, Erdélyi Emlékérem, legvégül Délvidéki Emlékérem.  

A poltura történelmi magyar pénzegység, I. Lipót, I. József, II. Rákóczi Ferenc, III. Károly és Mária Terézia alatt verték.
Előképe a lengyel poltorak („másfeles”, azaz másfél grosz értékű pénz; półtora lengyelül másfelet jelent).


A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 60 millió forint keretösszegű pályázatot hirdet  civil szervezetek számára közfoglalkoztatottak oktatási programjaira, illetve a borsodi hátrányos helyzetű régiók pénzügyi kultúrájának fejlesztésére - közölte a MNB az MTI-vel.


A II. Erzsébet portréjával díszített érméből összesen hat darab készült, az ottawai Királyi Kanadai pénzverdében. Az ún Big Maple Leaf még a tavalyi év márciusában tűnt el a berlini Bode Múzeum Érmeosztályáról.

Zsigmond - Sigismund von Luxemburg - (Prága, 1368. február 14. – Znaim, 1437. december 9.) magyar, német és cseh király, német-római császár, a késő középkori Európa egyik legjelentősebb uralkodója. Zsigmond a hercegi birtokáról Luxemburginak nevezett német eredetű uralkodócsaládból származott. Nevéhez fűződik az utolsó összeurópai keresztes hadjárat megszervezése (1396), a nagy nyugati egyházszakadás felszámolása (1417) és a huszitizmus elleni harc megkezdése. Magyar királyként elsősorban Dalmácia elvesztésével, fényes visegrádi, budai és fehérvári építkezéseivel, illetve az Oszmán Birodalommal szembeni defenzívába vonulással, a végvárrendszer kiépítésével, valamint törvényeinek előremutató jellegével írta be magát a történelembe.

Kommunista pénzekből rendez kiállítást a British Museum az 1917-es októberi orosz forradalom századik évfordulója alkalmából.

Scroll to top
Vatera aukciónk
Find us on Facebook