A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 60 millió forint keretösszegű pályázatot hirdet  civil szervezetek számára közfoglalkoztatottak oktatási programjaira, illetve a borsodi hátrányos helyzetű régiók pénzügyi kultúrájának fejlesztésére - közölte a MNB az MTI-vel.


A II. Erzsébet portréjával díszített érméből összesen hat darab készült, az ottawai Királyi Kanadai pénzverdében. Az ún Big Maple Leaf még a tavalyi év márciusában tűnt el a berlini Bode Múzeum Érmeosztályáról.

Kommunista pénzekből rendez kiállítást a British Museum az 1917-es októberi orosz forradalom századik évfordulója alkalmából.

FELVÁSÁRLÁS, ÉRTÉKBECSLÉS

Szeretné értékesíteni gyűjteményét? Nagyobb hagyaték eladásában szakmai tanácsra van szüksége?
Talált otthon néhány régi pénzérmét és bankjegyet, amiktől szeretne megválni? A legmagasabb eladási árat szeretné elérni?


Antik, árpád-házi dénárok, obulusok, középkori aranyforintok és ezüst címletek, Habsburg királyaink és az Erdélyi Fejedelemség uralkodóinak aranyai, tallérjai és garasai, II. Rákóczi Ferenc szabadságharcának pénzérméi, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc egykorú veretei, modern forgalmi pénzek, próbaveretek, bankjegyek, mintapéldányok, fázisnyomatok, kitüntetések és jelvények, emlékérmek, plakettek, történelmi értékpapírok – egyaránt szakterületünket képezik. Bármelyik vonatkozásában tudunk segíteni Önnek!

Forduljon hozzánk bizalommal, megkeressük az Önnek legmegfelelőbb lehetőségeket!

Az apostolok Juliász nevű városát találhatták meg izraeli régészek. Az értékes leletek között Néró császár Kr. u. 65-66-ból származó ritka ezüstérméje megerősítette az épület és a maradványok korát.

Nero Denarius Ag. Nudelmam aukción 2011-ben

 

A Nudelman Numismatica exkluzív ünnepi ajánlata

  

KARÁCSONYI PORTFÓLIÓNKBAN négy egyedi arany, egy ezüst és egy réz utánveretet ajánlunk vásárlóink figyelmébe. Gyűjteménybe és befektetésként is kiváló vásárlás, mind a hat tétel - ezek az érmék nemcsak kortörténeti műremekek, hanem kiemelkedően értékálló befektetésnek minősülnek. Korabeli, darabok ma már rendkívül ritkán bukkannak fel, és nagyon nehezen beszerezhetőek.


Az I. világháború alatt mintegy 900.000 orosz hadifogoly került az Osztrák-Magyar Monarchia fogságába, akiket 53 fogolytáborban őriztek. Ilyen fogolytábort szerveztek Esztergom-Kenyérmezőn is. 1915-ben Stockholmban a hadviselő államok vöröskereszt szervezetei megállapodtak a fogolytáborok belső használatára kibocsátható tábori pénzekről. 

Rendkívüli ritkaságú Ottó-dénárt, rutapajzsos aranyforintot, valamint a Magyar Nemzeti Múzeum kollekcióiból is hiányzó 17. századi erdélyi aranypénzt aukcionál idei árverésén a Nudelman Numismatica.
 
 
 

Több mint 640 érméből álló leletre bukkantak az orosházi Nagy Gyula Területi Múzeum munkatársai márciusban Tótkomlós határában. Az érmék között vannak Árpád-kori fizetőeszközök, friesachi denárok és egy angol penny is - hangzott el kedden a múzeumban tartott sajtótájékoztatón.

Emőd Péter interjúja Nudelman Lászlóval

Felkészültség, szakértelem, innováció, odafigyelés a legapróbb részletekre

a hazai numizmatika egyik legelismertebb szaktekintélye segít eloszlatni az

éremgyűjtést és kereskedelmet még ma is körülvevő misztikus ködöt. -

FELVÁSÁRLÁS, ÉRTÉKBECSLÉS


Kérjük értékesítésre szánt tételeinek fotóját küldje el e-mailben vagy töltsé fel közösségi oldalunkon.
Ajánlatkérésére rövid időn belül válaszolunk.

A fotó alapján készített értékbecslésre sajnos nem tudunk garanciát vállalni, teljes biztonsággal csak élőben állapítható meg a tételek értéke. Várjuk boltunkban hétköznap 10 és 18 óra között. 

Hagyatékok és gyűjtemények szakmai felmérését és értékbecslését, előzetes egyeztetés alapján, külső helyszínen is vállaljuk.

A készpénzes felvásárlás és tárgyfelvétel folyamatos!

A numizmatika – a műtárgyakhoz és a festészethez hasonlóan – évszázadok óta közkedvelt gyűjtési terület. A régi és új pénzérmék utóbbi évekre jellemző felértékelődése elsősorban az aranyár emelkedésének köszönhető – az egyéb befektetési formákra mostanság jellemző bizonytalanság a nemesfém árának folyamatos emelkedését eredményezte. Ismét népszerű a két háború közötti polgári életérzés: egy kis aranyat nem árt ha tartalékolunk.

Az aranypénz, mint befektetés

Numizmatikai megközelítésben kétfajta aranypénzről beszélhetünk:

  1. befektetési aranypénzekről
  2. numizmatikai értékű aranypénzekről

Scroll to top
Vatera aukciónk
Find us on Facebook